Zomerbanden

Zomerbanden zijn ontworpen en gebouwd om het beste te werken tijdens de warmere zomermaanden.
Ze zijn gemaakt met een specifiek loopvlakpatroon voor optimale prestaties op zowel droge als natte wegen wanneer de luchttemperatuur hoger is dan + 7 ° C.

De werking van een zomerband?

Zomerbanden zijn gemaakt van een veel zachtere rubbersamenstelling dan winterbanden die een betere grip en superieure handling bieden op zowel droge als natte wegen in warmere omstandigheden. Zomerbanden hebben ook een veel eenvoudiger loopvlakpatroon dan winterbanden met minder groeven en lamellen (tot tien keer minder bandgroeven). Dergelijke loopvlakpatronen optimaliseren het contact met de weg tijdens droge zomermaanden, waardoor het voertuig betere tractie en remkracht krijgt.

  • Betere kilometerstand en lager brandstofverbruik – Omdat de compound in zomerbanden minder elastisch is, wordt de rolweerstand van de band op droge wegen verminderd. Hierdoor profiteren bestuurders van banden die langer meegaan en een lager brandstofverbruik.

  • Verbeterd bestuurderscomfort en minder geluid – Zomerbanden zijn zachter dan hun wintertegenhangers, wat betekent dat ze beter in staat zijn om trillingen van oneffen wegdekken te absorberen en zijn over het algemeen stiller.

  • Verbeterde controle – zachtere banden bieden betere grip op droge oppervlakken, zodat zomerbanden tijdens de mildere maanden ongeëvenaarde handling en stuurstabiliteit bieden.

  • Goede allrounders – In landen zoals het Verenigd Koninkrijk waar het weer over het algemeen minder zwaar is tijdens de wintermaanden, kunnen zomerbanden het hele jaar door worden gebruikt met uitstekende prestaties op zowel natte als droge oppervlakken. In zware weersomstandigheden waarbij de temperatuur onder + 7 ° C daalt, zijn winterbanden echter de beste optie.

Het is zeer waarschijnlijk dat uw auto al is uitgerust met zomerbanden, aangezien de meeste voertuigfabrikanten standaard dit type banden passen. Als u echter in de koudere maanden van het jaar op winterbanden bent overgeschakeld, wordt aanbevolen om terug te schakelen naar zomerbanden wanneer het weer een gemiddelde temperatuur van + 7 ° C bereikt, omdat uw winterbanden niet langer optimale grip bieden op warm en droog wegen.

Laat u niet misleiden door de naam; zomerbanden zijn niet alleen voor het rijden op warme zonnige dagen. Terwijl zomerbanden uitzonderlijke prestaties leveren in droge omstandigheden, bieden ze ook uitstekende grip op natte wegen. Dus zelfs als de onvoorspelbare Hollandse zomer wolken en regen brengt, zullen zomerbanden de beste prestaties bieden in deze tijd van het jaar.

Delen?

EEN GREEP SERVICES

Categorieën

Kom langs… Betaal niet teveel… Wij hanteren een gereduceerd uurloon!

Een auto is al zo duur in het gebruik, wij doen het onderhoud tussen het onderhoud van onze voertuigen door maar dit compenseren wij met een laag uurloon, bel of kom langs..